Noutăţi
Tuning Show 2009

Peste 50 de maşini şi motociclete au participat la Tuning Show 2009, spectacol-concurs auto desfăşurat vineri, 28 august 2009, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Concursul a fost organizat de Revista Auto Expert, cu susţinerea Auto Expert Club, care a asigurat asistenţa tehnică pentru toţi participanţii la eveniment.

Vizitatorii au putut vedea multe modele noi, dintre care c
îteva cu un tuning foarte serios în materie de sunet auto. La fel, multe maşini au prezentat kit-uri aerodinamice noi, scheme de culori originale, jante şi habitacluri bricolate, dar şi tuning mecanic serios – de la swap de motor, la suspensii, cutii de viteze noi şi punţi motoare cu rapoarte schimbate.


În premieră pentru Tuning Show-rile organizate de
revista Auto Expert, au fost expuse cele mai tari SUV-uri preparate pentru competiţiile în teren accidentat. Aceşti mastodonţi au prezentat modificări tehnice chiar mai serioase decît turizmele, principalul scop al acestui tuning fiind nu viteza ci capacitatea de trecere. Aici au putut fi admirate jante de teren speciale, suspensii liftate, caroserii uşurate la maxim, schnorkel-e pentru asigurarea alimentării motorului cu aer la trecerea vadurilor, carcase de siguranţă, punţi şi cutii de distrubuţie noi, cu blocaje mecanice sau electrice, trolii de evacuare şi multe alte chestii folositoare la trecerea sectoarelor accidentate în competiţii.


La fel pentru prima dată, la show au participat c
îteva maşini de epocă, restaurate chiar la noi în ţară. În afară de maşinile de provenienţă sovietică Gaz M20 Pobeda, Gaz 21 Volga şi Gaz 69, au fost prezente două Mercedes-Benz clasice, un model în caroserie W128, supranumit “Ponton” şi unul în caroserie W108, toate maşinile restaurate la 100% în Moldova. Astfel, vizitatorii show-lui au putut vedea şi chiar atinge şi o parte mică din istoria auto, în cazul în care aşa ceva nu vezi pe stradă în orice zi.Ca invitaţi speciali ai show-lui au fost motociclişti din diferite cluburi, care au fost într-un număr destul de mare. Au putut fi văzute admira diferite tipuri de bike-uri – choppere, superbike, cruisere un trike şi un custom, ambele fabricate în Republica Moldova. În premieră pentru tuning-show-rile noastre, a fost organizat un concurs de Miss Tuning.
  • Image1
  • Image1
  • Image1
  • Image1
  • Image1
  • Image1